ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentWord een pro in het timemanagement! | 4T4
Meet 4T4

07/02/2024

Word een pro in het timemanagement!

Word een pro in het timemanagement!

Iedereen kent wel de basistips over timemanagement: zorg voor een planning, hou je aan de planning, stel een duidelijk doel,... Maar wij bij 4T4 gaan nog een stapje verder. Met deze 4 concrete acties wordt jouw team een krak in het managen van de tijd!

1. Time-Keeping Mascotte

Geef een knuffelbare mascotte aan het team. Deze mascotte fungeert als de 'time-keeper' en wordt doorgegeven aan degene die de vergadertijd in de gaten houdt. Wanneer de tijd bijna om is, geeft de mascotte subtiel aan dat het tijd is om naar het volgende agendapunt te gaan. Het voegt een speels element toe en houdt de sfeer licht.

2. Speed-Dating Style

Organiseer korte één-op-één sessies tijdens de vergadering, vergelijkbaar met speed-dating (onze break-out rooms zijn hier ideaal voor!). Elk teamlid heeft een beperkte tijd om zijn bijdrage te delen. Dit stimuleert beknopte communicatie en zorgt ervoor dat iedereen snel zijn punten kan maken zonder uit te wijden.

3. Verboden Woorden

Introduceer een lijst met 'verboden woorden' voor de vergadering. Dit kunnen buzzwoorden zijn of veelgebruikte uitdrukkingen die de neiging hebben om tijd te verspillen. Wanneer iemand een verboden woord of zin gebruikt, moet die persoon een kleine, grappige taak uitvoeren, zoals een dansje doen. Dit zorgt voor bewustzijn en vermindert oponthoud.

4. Staand Vergaderen

Vergaderingen terwijl je staat kunnen de alertheid en efficiëntie verhogen. Kies voor een staand tafelarrangement of moedig teamleden aan om af en toe op te staan tijdens de vergadering. Het houdt de energie hoog en voorkomt dat vergaderingen onnodig lang duren.

Welke tips pas jij toe op je volgende vergadering?

Share article
Privacy policy
made by