ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentNog 2 maand te gaan in 2022: ontdek 4 tips om je doelen voor… | 4T4
Meet 4T4

01/11/2022 | BLOG

Nog 2 maand te gaan in 2022: ontdek 4 tips om je doelen voor dit jaar te bereiken

Nog 2 maand te gaan in 2022: ontdek 4 tips om je doelen voor dit jaar te bereiken

Het einde van een druk werkjaar nadert. Naar goede gewoonte had je waarschijnlijk begin 2022 netjes alle doelstellingen voor dit jaar bepaald. Vol moed en enthousiasme begon je eraan. Tot plots 1 november verscheen op de kalender... Lichte verbazing. Hoe snel is dit jaar toch weer voorbij gegaan? Maar ook lichte paniek. Nog maar twee maand te gaan en mijn doelstellingen voor dit jaar werden nog niet behaald…

Herkenbaar? Jup, hier ook. Ontdek in deze blog 4 effectieve tips om je doelen voor 2022 niet te laten verwateren. Wij gaan nog twee maand alles geven!

Begin nu

Met slechts twee maanden in het vooruitzicht hebben we geen tijd meer te verliezen. Begin niet maandag of volgende week. Vandaag starten is de boodschap!

Deel je doel op in kleine stukjes

Lijkt je doel nog heel veraf of moeilijk te halen in twee maanden? Dan kunnen we aanraden om het doel onder te verdelen in verschillende, kleinere stukjes. Maak het behapbaar en je zal zien dat het veel vlotter gaat.

Wou je bijvoorbeeld graag nog 4 blogs schrijven dit jaar, maar weet je niet waar te beginnen? Start dan met 4 onderwerpen te verzinnen voor de blogs. Vervolgens kan je de structuur van de blogs beginnen voorbereiden. Welke titels en alinea’s heb je voor ogen? Pas daarna begin je met schrijven. Je zal merken dat dit veel vlotter gaat dan starten van een wit blad met het doel om in één keer 4 volledige blogs uit je mouw te schudden. Stap voor stap komen we er!

Maak een retroactieve planning

Twee maanden zijn zo voorbij, zeker wanneer we ook rekening houden met alle komende familiefeesten en kerstmarktjes. Planning is key. Maak deze keer een retroactieve planning en start vanaf eind december. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan eind dit jaar en kan je een mooie inschatting maken van hoeveel tijd je effectief nog zal nodig hebben om je doelen te bereiken.

Hang je doelen op

Het is een klassieker, maar wel eentje die werkt. Schrijf je doelen op een groot blad papier. Hang dit papier boven je bureau. Poepsimpel, maar héél effectief. Je wordt dagelijks herinnerd aan je doelen en dit zorgt voor een positieve obsessie om ermee bezig te zijn. Let's go!

Share article
Privacy policy
made by