ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent4 ijsbrekers om jouw vergadering mee te starten | 4T4
Meet 4T4

24/03/2023

4 ijsbrekers om jouw vergadering mee te starten

4 ijsbrekers om jouw vergadering mee te starten

Vergaderingen verlopen vaak zakelijk en strak. De deelnemers zijn meestal dichte collega’s, maar het gebeurt ook vaak dat ze elkaar nauwelijks kennen of nog nooit live ontmoet hebben. Om de meeting zo productief mogelijk te laten verlopen en het meeste eruit te halen, is het belangrijk om een veilige en open sfeer te creëren. Gebruik één van onze 4 originele manieren om je vergadering of event mee te starten en het ijs is meteen gebroken!

1. Check-in

Laat de deelnemers bij de start van de meeting kort 'inchecken'. Je polst hierbij naar het gevoel of de gemoedstoestand van je collega's. Zo heb je al snel een beeld hoe iedereen zich voelt en welke gebeurtenissen een impact hebben.

Een originele manier om dit te doen is op basis van een weerbericht. bijvoorbeeld: Ik vergelijk mezelf vandaag met een opklaring. Het was een zeer drukke werkweek maar we geraken er stilletjes aan door en het weekend is in zicht.

2. Stel een originele vraag

De titel spreekt voor zich. Start de meeting met een originele (onverwachte) vraag om de sfeer los te maken. Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland? Welk wereldprobleem zou jij willen oplossen? Wat zou je doen mocht je de lotto winnen?

3. Doe!

Begin je vergadering met een kleine opdracht. Wat denk je van een aantal ademhalingsoefeningen? Of een eenvoudige meditatie oefening? Het verlaagt de stress en verhoogt de productiviteit. Win-win!

4. Hoe stap je erin?

Een laatste manier om het ijs te breken is om even alle kaarten op tafel te leggen. Benoem hoe je in deze meeting stapt en hoe je eruit zou willen stappen op het einde. Zo is het duidelijk voor alle deelnemers hoe iedereen zich voelt en wat er nodig is om de meeting te doen slagen.

Share article
Privacy policy
made by